Liadok E-252
E252 Dusičnan draselný (Liadok)
Vzorec: KNO3
Dusičnan draselný alebo liadok draselný je draselná soľ kyseliny dusičnej.
Je to iónová zlúčenina. Pridaný do potravín nesie označenie E-252.
na ďalší pracovný deň od odoslania
bez udania dôvodu do 14 dní
Charakteristika:
- Deklarácia: Konzervačná látka: dusičnan draselný E252
- Konzistencia: jemný kryštalický prášok
- Oblasť použitia: konzervačný prostriedok, prostriedok na začervenanie
- Dávkovanie: cca 0,25g/kg
- Balenie: 50 g, 250 g, 1 kg, 10 kg, 25 kg
Od 1. februára 2021 je v platnosti nariadenie (EÚ) 2019/1148 o uvádzaní prekurzorov výbušnín na trh a ich používaní.
Toto nariadenie stanovuje jednotné pravidlá pre sprístupnenie, prenos, držbu a používanie látok alebo zmesí, ktoré by sa mohli zneužiť na nedovolenú výrobu výbušnín; cieľom tohto nariadenia je tiež obmedziť dostupnosť týchto látok a zmesí pre širokú verejnosť a zabezpečiť primerané oznamovanie podozrivých transakcií v celom dodávateľskom reťazci.
Podľa usmernenia na implementáciu nariadenia musí predávajúci (t. j. my) v tejto súvislosti podniknúť nasledujúce kroky:
- Musí sa uistiť, že osoba nakupujúca tovar je oprávnená nakupovať obmedzené prekurzory výbušnín v mene jeho spoločnosti alebo podniku.
- Musí zabezpečiť, aby produkt, ktorý kupuje, zodpovedal tomu, čo je uvedené vo vyhlásení zákazníka.
- Musí posúdiť, či je zamýšľané použitie v súlade s obchodnou, podnikateľskou alebo profesionálnou činnosťou potenciálneho zákazníka. Ak to tak nie je, transakcia (pokus) sa musí nahlásiť ako podozrivá a môže byť odmietnutá.
- Musí požiadať zákazníka o vyplnenie „Vyhlásenia zákazníka“.
Preto musíte najprv požiadať o túto položku pomocou funkcie vyžiadania ceny. Potom vám pošleme Vyhlásenie o použití prekurzora výbušnín s obmedzením, ktoré treba vyplniť a vrátiť nám.
Krajina pôvodu: | Poľsko |
Objem: | balenie 1 kg / konzervant |
Skladovanie: | skladujte na suchých a tmavých miestach |
Minimálna trvanlivosť: | viď obal |
Výrobca: | Gustav Ehlert GmbH & Co. KG | Schinkenstraße 9, 33415 Verl, Nemecko |