Štartovacia kultúra, typ: TD-66, bal. 25 g

1617
5700125023858
2.25 € bez DPH
2,70 € s DPH

Štartovacia kultúra na surové klobásy so silnou kyslosťou
pre tradičné zrenie.

Pre surové salámy.

Na 25 kg suchej salámy, balenie 25 g.

 

Štartovacia

2.25 € bez DPH
2,70 € s DPH
Množstvo:
Size Guide
Shipping
Ask a Question

SKLADOM U DODÁVATEĽA

SKLADOM U DODÁVATEĽA

  Doručenie kuriérom

na ďalší pracovný deň od odoslania

  Vrátenie tovaru

bez udania dôvodu do 14 dní

Štartovacie kultúry sa používajú na premenu cukrov na kyselinu mliečnu vo fermentovaných údeninách. Vytvára pikantnú chuť, ktorú poznáme v saláme. Kultúra sa pridá do klobásovej zmesi pred plnením črievok.

Štartovacie kultúry sa používajú na vyrovnanie hladín PH, poskytujú pikantnú chuť, kontrolujú rast priateľských baktérií a urýchľujú proces fermentácie.

Dávkovanie: 25 g / 25 kg klobás. Sáčok obsahuje 25 gramov kultúry. 

Všetky štartovacie kultúry sú skladom u dodávateľa.

Všeobecné zaobchádzanie s Chr. Hansen mäsové kultúry sušené mrazom:

Chr. Hansen lyofilizované kultúry sú voľne sypké prášky s farbami od sivobielej po stredne hnedú. Tento rozsah farieb je typický a nemá vplyv na výkon. Po otvorení balenia by kultúry mali byť vizuálne voľne sypké. Kultúra, ktorá je nahromadená vo vrecúšku, by sa nemala používať, pretože to naznačuje zneužitie teploty.

Každé vrecúško s výrobkom má vytlačený štítok s informáciami, ktorý obsahuje dátum minimálnej trvanlivosti. Pre konzistentný výkon by sa kultúry mali použiť pred týmto dátumom.

Kultúry sa skladujú v skladoch s kontrolovanou teplotou v súlade so špecifikovanými podmienkami skladovania. Na udržanie najlepšieho výkonu počas skladovateľnosti by sa kultúry mali skladovať pri teplote -18 °C alebo nižšej. Chr. Hansen garantuje trvanlivosť 18 mesiacov od dátumu výroby pre mrazom sušené mäsové kultúry skladované pri -18°C. Vyššie skladovacie teploty znížia očakávanú trvanlivosť. Kultúry skladované pri +5°C majú trvanlivosť 6 týždňov. Po otvorení vrecka Chr. Hansen odporúča, aby bol výrobok spotrebovaný naraz, aby bola zaručená životnosť.

Kultúry sa dodávajú buď v podmienkach okolia, alebo v chladiarenských/zmrazených podmienkach. Preprava pri teplote okolia nezníži výkon pod špecifikovanú aktivitu. Kultúra by však nemala byť vystavená teplotám nad 30 °C dlhšie ako 10 dní, pretože to môže ohroziť kvalitu produktu. Lyofilizované mäsové kultúry sú relatívne stabilné pri teplotách pod 30 °C kvôli ich nízkej aktivite vody.

1617

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: